Одржана 19. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Одржана 19. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Деветнаеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 27. јула 2018. године и на њој је разматрано 10. тачака дневног реда.

На деветнаестом скупштинском засједању одборници су усвојили приједлог Одлуке о усвајању ребаланса буџета и приједлог Одлуке о извршењу ребаланса буџета Општине Источно Ново Сарајево за 2018. годину у износу 15.039.719,00 КМ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да ребалансирани буџет обухвата пет милиона кредитних средстава, од чега су три милиона намијењена за враћање старих кредита, а остатак за инвестиције.

Он је навео да, када је ријеч о инвестицијама, 800.000 КМ се односи на спортску дворану, 300.000 КМ за нови градски парк у Хиландарској улици, 700.000 КМ за Улицу Дечанска, 200.000 КМ за улицу у пословној зони и један дио за асфалтирање локалних саобраћајница.

Одборници су усвојили и Извјештај о раду начелника у органима комуналних предузећа, чији је капитал у власништву Општине и информацију о раду предузећа. У првом дијелу је садржан извјештај о раду начелника а у другом дијелу су дата и четири извјештаја о раду сва четири општинска предузећа, који су достављени од стране управе ових предузећа и служе у сврху информисања одборника Скупштине општине. Начелник Ћосић је оцијенио да су сва предузећа стабилна, али да се један број налази у незавидној финансијској ситуацији због наслијеђених дуговања.

Одборници су подржали и усвајање Регулационог плана „Центар III“, који ће садржавати стамбено-пословни простор и дио за рекреацију, а планирана је и изградња језера за које ће у наредном периоду бити утврђен доток воде, те његово санирање и уређење.

„Надам се да ће одборници Скупштине града Источно Сарајево, које се такође кредитно задужује, на својој сједници подржати наше писмо намјере у којем их молимо да нас уврсте са 300.000 КМ за финансирање на уређењу овог језера које ће бити рекреативна атракција“, додао је начелник Ћосић.

Такође, одборници су усвојили и приједлог Одлуке о именовању Савјета плана за израду Урбанистичког пројекта за рекреациону зону и викенд насеље „Тврдимићи“.

27.07.2018.

 

Scroll To Top