Потписан уговор о изградњи друге фазе позоришта у Источном Новом Сарајеву

Потписан уговор о изградњи друге фазе позоришта у Источном Новом Сарајеву

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и директор фирме “Марвел” Саво Лаловић, данас су у просторијама Општинске управе потписали уговор о изградњи друге фазе позоришта.

Начелник Ћосић изразио је задовољство потписаним уговором о завршној фази изградње позоришта и најавио да ће фирма “Марвел”, која је већ изградила неколико јавних објеката на подручју Републике Српске, у року од 150 дана завршити радове.

“Ово је велики дан за општину Источно Ново Сарајево јер 10 година од стопирања радова успјели смо захваљујући предсједнику Републике Српске Милораду Додику и Влади премијера Жељке Цвијановић да обезбиједимо средства у износу од скоро два милиона КМ и спроводемо сву неопходну тендерску процедуру, испоштујемо рокове и жалбе и изаберемо најбољег извођача”, рекао је начелник Ћосић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево је напоменуо да су референце квалитета радова које изводи фирма “Марвел” изразите, те да ће до краја године позориште у Источном Новом Сарајеву бити завршено.

“Тај објекат је од изузетне важности кад је ријеч о култури у Источном Сарајеву. Нарочито сам задовољан што данашњим уговором окончавамо фазу закључивања увогора за велике и стратешке пројекте на подручју општине”, рекао је Ћосић.

Такође, је подсјетио да су потписани уговори о изградњи градског трга, спортске дворане и за мјесец дана биће завршени радови на Дому здравља.

“Ову годину можемо окарактерисати као изузетно успјешну у инвестиционом смислу. До сада смо закључили увогоре о пројектима у вриједности од око осам милиона КМ”, додао је Ћосић, истичући да ће након њихове реализације централна зона Источног Новог Сарајева у потпуности другачије изгледати.

Директор “Марвела” Саво Лаловић захвалио се предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић која је одлучила да се и пројекат изградње позоришта коначно заврши, те истакао да би се позориштем, тргом и спортском двораном ставила тачка и заокружила изградња централног дијела општине Источно Ново Сарајево.

23.07.2018.

Scroll To Top