Завршена реконструкција мокрог чвора/санитарних просторија у Средњошколском центру „28.јуни“

Завршена реконструкција мокрог чвора/санитарних просторија у Средњошколском центру „28.јуни“

Општинска управа Источно Ново Сарајево издвојила је средства у износу од 35.854,00 КМ за потребе реконструкције мокрог чвора/санитарних просторија у Средњошколском центру „28.јуни“ у Источном Новом Сарајеву. Директор Средњошколског центра Борис Брајовић, истакао је да је овим чином остварен један од горућих приоритета ове школе.

„ЈУ Средња школа „28.јуни“ у Источном Новом Сарајеву је израдила Развојни план школе за период од 2016. до 2020. године у чијој изради и одређивању приоритета развоја су учествовали сви партнери школе: ученици, родитељи, наставници и локална заједница. Према процјени свих поменутих субјеката један од приоритета је био и реконструкција мокрог чвора/ санитарних просторија. У периоду који је наступио од израде Школског развојног плана Школа је предузела све потребне кораке како би реализовала поменуту активност и пошла путем савремене модерне школе, која пружа својим ученицима оптималне хигијенске услове за здрав живот и рад у школи. Урађен је пројекат који је захтијевао не само адаптацију већ и дјелимичну реконструкцију санитарних просторија јер смо жељели одвајање мушких од женских тоалета, што нам је омогућило стварање превентивних услова за неке од негативних појава са којима се срећемо у раду са средњошколском омладином, као што су: деликвенција,  изостанци, неповољни услови за дјецу са посебним потребама, лоша хигијена итд.“, рекао је Брајовић.

Он је истакао да су створени оптимални хигијенски услови за све ученике и запослене у Школи, те да је отворен пут за даљи развој ове средњошколске установе.

„Дугујемо велику захвалност Општини Источно Ново Сарајево и посебно начелнику господину Љубиши Ћосићу на разумијевању наших потреба и на партнерству у остваривању истих. Без њихове финансијске помоћи овај Пројекат не би угледао свјетлост дана сигурно још дуго времена јер су финансијске моћи Школе веома мале“, истакао је Брајовић.

Радове на овом пројекту је реализовала фирма „МХСБ“ С.П. из Источног Новог Сарајева у периоду од јула и августа мјесеца 2018. године а радови су завршени данас.

17.08.2018.

 

Scroll To Top