Давор Бујак бронзани на Европском првенству

Давор Бујак бронзани на Европском првенству

Репрезентативац Републике Српске у Џиу џицу и члан Ју Јитсу клуба Славија из Источног Сарајева, Давор Бујак, освојио је бронзану медаљу на Европском првенству за кадете и јуниоре, одржаном у Болоњи, Италија.

Након балканске бронзе у Атини, Бујак се окитио и европском бронзом у категорији кадети -81 килограм, и донио још једну велику медаље у Славију и Републику Српску. Бујак је свој наступ отворио увјерљивом побједом против Италијана на ”full ippon” (50:0), а истим резултатом савладао је и репрезентативца Пољске, у својој другој борби.

У трећем колу, Бујака је зауставио пољски такмичар, побиједивши га тијесним резултатом 5:4. У репесажу је Бујак снаге одмјерио са репрезентативцем Румуније, и доминантном побједом на ”full ippon” 50:0 освојио европску бронзану медаљу.

Наступ вриједан пажње имао је и Дејан Голијан, актуелни шампион Балкана у Џиу џицу борбама, и прошлогодишњи освајач европске бронзе у категорији кадети -73 килограма. Репрезентативац Српске и члан Џиу џицу клуба Славија је у пакленој конкуренцији од 24 борца успио да се домогне високог петог мјеста, изгубивши борбу за треће мјесто од представника Русије.

Голијан је имао укупно шест борби, и забиљежио је четири побједе и два пораза. Џиу џицу репрезентација Републике Српске је имала још једног представника у категорији кадети -73 килограма, Давида Балабана, члана  Џиу џицу клуба Минотаур из Бања Луке, који није успио да се умијеша у борбу за медаље, али је својим наступом доказао да се на њега итекако може рачунати у будућности.

Џиу џицу Савез Републике Српске ниже успјехе у години када прославља двадесетогодишњицу постојања. Подсјећамо, на Балканском првенству у Атини репрезентативац Српске Голијан Дејан се окитио титулом првака Балкана, док је Бујак Давор био трећи.

Извор: katera.news

Scroll To Top