Одлука о продаји земљишта за изградњу пословне зграде

Одлука о продаји земљишта за изградњу пословне зграде

Скупштина општине Источно Ново Сарајево донијела је данас одлуку о продаји грађевинског земљишта за изградњу пословног објекта фирме „КВ“ која се бави производњом софтвера и хардверских компоненти.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је новинарима, након сједнице СО, да је ријеч о земљишту у оквиру некадашње касарне „Славиша Вајнер Чича“ површине 1.402 метра квадратна.

Он је навео да ће на тој локацији бити изграђен пословни објекат са два спрата, површине 2.500 метара квадратних.

Ћосић је истакао да је на данашњој сједници честитао одборницима који су на протеклим изборима освојили посланичке мандате у Народној скупштини Републике Српске, а то су садашњи предсједник Скупштине Александар Главаш и одборник Наташа Трифковић.

„Велика је ставр када једна мала Скупштина општина, као што смо ми, добије прилику да има два посланика у Народној скупштини Српске“, истакао је он.

Ћосић је додао да је Источно Ново Сарајево специфична локална заједница која има три посланика у Народној скупштини Републике Српске и три посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, као и једног посланика са подручја Источне Илиџе.

„Не бих рекао да имамо такав примјер у Републици Српској и моја обавеза ће, као начелника општине, бити да, чим буду конституисани парламенти, позовем све ове људе, било којој партији припадају, и да их замолим да учине све да се подрже пројекти и активности који долазе из ове локалне заједнице, али и осталих које припадају граду Источно Сарајево“, рекао је он.

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Александар Главаш истакао је да данашња одлука о продаји земљишта показује да је та локална заједница постала амбијент у који долазе страни инвеститори.

„У Источно Ново Сарајево долазе страни инвеститори и запошљавају наше студенте“, рекао је Главаш и додао да је крајње вријеме да се искористи прилика, будући да се на територији ове општине налазе четири факултета.

Предсједник Клуба одборника СДС-а Милан Ковачевић нагласио је да су подржали одлуку о продаји земљишта јер ће фирма „КВ“ запослити 100 људи у реалном сектору, истичући да ће увијек подржати развојне пројекте.

Извор: СРНА

29.10.2018.

Scroll To Top