Одржана 10. сједница Привредног савјета општине Источно Ново Сарајево

Одржана 10. сједница Привредног савјета општине Источно Ново Сарајево

У сали пословне зграде Томашевић II, дана 7децембра 2018. године, са почетком у 16:00 часова, одржана је 10.сједница Привредног савјета општине Источно Ново Сарајево.

Главне теме сједице билесу уписна политика Средње школе „28 јуни“, организовање заједничког наступа привредног сектора ка Инвестиционо развојној банци РС,  Гарантном фонду и пословним банкама те мјерама подршке Завода за запошљавање РС.

До краја 2018. године Општинска управа преузела је за задатак да са наведеним институцијама и привредницима организује састанак на којем би се разговарало о моделима и условима искориштавања финансијских средстава ових институција која су на располагању привредницима.

Када је ријеч о уписној политици присутни чланови Привредног савјета дали су своје коментаре, али и приједлоге за структурне измјене образовних профила у циљу лакшег запошљавања обученог кадра и то на обострану корист, како послодаваца, тако и будућих радника у привреди.

Директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић био је гост 10. сједнице Привредног свајета са којим се дискутовало о потребама послодаваца за радном  квалификованом снагом и мјерама подршке Завода за запошљавање РС за 2019. годину.

Начелник општине Љубиша Ћосић  је чланове Привредног савјета  упознао са текућим пројектима које реализује Општинска управа, али и са дугорочним плановима за развој општине Источно Ново Сарајево који ће одредитибудуће правце развоја.

На 10. сједници Привредног савјета усвојен је План рада за 2019. годину.

Једногласно је усвојен приједлог да се у План рада за 2019. годину  уврсти студијска посјета локалних привредника некој од земаља у окружењу. Циљ студијске посјете би био успостављање сарадње са потенцијалним партнерима и стварање услова за покретање нових пројекта.

Предсједник Привредног савјета је рекао да се кроз овакав рад јача партнерство и дијалог између привредног сектора и државних институција те изразио задовољство што локални привредници кроз Привредни савјет могу проактивно дјеловати и заједнички заступати интересе привредника.  

10.12.2018.

Scroll To Top