Дан дипломата Русије: Положени вијенци на споменик Виталију Чуркину

Дан дипломата Русије: Положени вијенци на споменик Виталију Чуркину

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и изасланик предсједавајућег Предсједништва БиХ Ђорђе Шарчевић, данас су положили вијенце на споменик руском дипломати Виталију Чуркину, поводом Дана дипломата Русије.

Ћосић је подсјетио да је прије скоро двије године постављен споменик Чуркину у Источном Новом Сарајеву као знак захвалности за све што је урадио за српски народ и Републику Српску, првенствено стављајући вето на резолуцију Савјета безбједности УН.

„Ми смо данас одлучили да ко зна који пут искажемо поштовање према том чину, али и свим руским дипломатама који се боре, не само за Републику Српску и српске грађане, већ и интересе сваког човјека који жели да живи слободарски на овим просторима“, истакао је Ћосић.

Овом приликом Шарчевић је рекао да је Чуркин један од позитивних примјера искреног српско-руског пријатељства, подсјећајући на гест овог дипломате када је 2015. године спријечио да српском народу буде стављена етикета геноцидног.

„То је гест који не може да се заборави, а српски народ ће му на томе бити вјечно захвалан. Чуркин је један од српских пријатеља који никада неће бити заборављен“, истакао је Шарчевић.

8.2.2019.

 

Scroll To Top