Представници општине Источно Ново Сарајево присуствовали Првој регионалној конференцији „Заједно кроз ИТ“

Представници општине Источно Ново Сарајево присуствовали Првој регионалној конференцији „Заједно кроз ИТ“

Представници општине Источно Ново Сарајево у петак, 22. фебруара посјетили су београдску Општину Савски венац, гдје су учествовали на Првој регионалној конференцији у оквиру пројекта „Заједно кроз ИТ”.

Пројекат „Заједно кроз ИТ“ се спроводи заједничком сарадњом невладиног сектора, Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, општине Савски венац, општине Источно Ново Сарајево и солунске општине Неаполи-Сикјес, а циљ конференције је размјена искуства у области подизања нивоа дигиталне писмености и дигитализације јавне управе.

На конфренцији је презентован систем „Беоком сервиса” Градске управе Града Београда, приједлог електронске канцеларије за брзе одговоре, као и савремени трендови у области информационих технологија.

Овом приликом је представљено шта је све Град Београд урадио, али и шта би друге локалне самоуправе требало да ураде, како би „приближиле” електронске услуге грађанима. Савремена и модерна управа подразумева развој више информатичких рјешења како би грађанима била олакшана комуникација са локалном самоуправом. Такође, приказана је и даља стратегија развоја електронских услуга током наредних година.

Општина Источно Ново Сарајево је партнер на овом пројекту заједно са општином Савски венац и солунском општином Неаполи-Сикјес. Општина се труди да подржи пројекте, чији је циљ дигитализација јавне управе, чиме постајемо добар сервис грађана што је једна од основних улога локалне самоуправе.

Наредне двије регионалне конференције биће одржане у Источном Сарајеву и Солуну.

26.2.2019.

Scroll To Top