Успјешно спроведена акција чишћења поводом 22. априла – Дана планете Земље

Поводом Дана планете Земље који се у читавом свијету обиљежава 22. априла, на иницијативу руководства Општинске управе Источно Ново Сарајево, данас је на више локација у нашој општини успјешно урађена акција прољећног чишћења. Основни циљ данашње акције је чишћење и уређење општине, те подизање нивоа свијести становништва о правилном одлагању отпада.

Ова акција окупила је велики број учесника – грађана, ученика, студената, чланова планинарског друштва и спортских клубова, и запослених у Општинској управи Источно Ново Сарајево.

Наши најмлађи суграђани, полазници Дјечијег вртића „Патријарх Павле“ итекако су били вриједи, те су учествовали у акцији чишћења парка „Сунце“, а помогли су им и ученици Основне школе „Свети Сава“.

На иницијативу Планинарског друштва „Требевић“, а заједно са члановима/ученицима еколошке секције Основне школе „Свети Сава“, успјешно је очишћена и планинарска стаза Лукавица – Требевић.

Акција чишћења успјешно је спроведена и на локацији бивше касарне „Славиша Вајнер Чича“, гдје су запослени у Општинској управи заједничким снагама прикупили већу количину отпада.

Велику помоћ и ангажовање, пружило је Комунално предузеће „РАД“, које је обезбиједило потребне услове, опрему и људство за спровођење прољећне акције.

Још једном се захваљујемо свима који су се одазвали данашњој акцији јер само заједничким и организованим дјеловањем можемо ријешити проблем нелегалног одлагања отпада.

22.4.2019.

 

 

 

 

Scroll To Top