Начелник Ћосић уприличио традиционални новогодишњи пријем

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић уприличио је синоћ традиционални новогодишњи пријем за представнике јавног, културног и спортског живота са подручја општине.

Обраћајући се званицама, начелник Ћосић је истакао да ће 2018. година остати упамћена по томе што се коначно кренуло са реализацијом најзначајнијих капиталних пројеката.

“Након 10 година застоја наставили смо са градњом позоришта, обезбиједили смо средства за изградњу Градског трга „Србија“ и спортске дворане. Све ове пројекте очекујемо да ћемо завршити у наредној години”, рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, у овој години потписани су бројни уговори за пројекте чија ће реализација почети у 2019. години, као што су изградња улица Дечанска и Ђенерала Драже Михаиловића, али и нове пословне зоне.

“Један број инвестиција који је најављен за наредну годину даје нам наду да гајимо оптимизам. Вјероватно ћемо ићи у изградњу једног, а можда и другог хотела, као и у изградњу два пословна објекта у којима ће бити запослен значајан број људи, а биће настављена изградња стамбено-пословних објеката”, поручио је Ћосић.

Ћосић ја нагласио да развој Источног Новог Сарајева није само заслуга општинске управе, већ и људи из сектора привреде и грађевинарства, трговине, занатства, услуга и спорта са којима је, како је навео, општина остварила одличну сарадњу.

Он је изразио наду да ће добра сарадња са претходним премијером, односно садашњим предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и Владом Српске бити настављена и у будућносту, те да очекује да ће бити остварена добра сарадња са институцијама на нивоу БиХ.