ШКОЛА ЗА ОСНОВНО МУЗИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ

ШКОЛА ЗА ОСНОВНО МУЗИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ

Музичка школа спада у групу умјетничких школа и има за циљ да развија музички доживљај и да обезбјеђује стицање теоретских, стручних и практичних знања потребних за даљи наставак школовања, те да доприноси развитку музичке културе. 


У школи за Основно музичко образовање Источно Ново Сарајево школовање се одвија на припремном и основном нивоу. Ова школа обухвата шест одсјека: клавир, хармонику, гитару, виолину, флауту и соло пјевање. Поред наведених одсјека у школи ради и хорска секција. У школи се редовно одржавају концерти одсјека и годишњи концерти школе.

Врхунски педагошки приступ професора школе у раду са ученицима и њихов пробуђен таленат и несебично залагање, резултовали су освајањем многих награда на Републичким, Федералним и Међународним такмичењима. Једно од признања квалитету рада је и стално учешће професора школе у раду жирија и састављању пропозиција за ова такмичења. Високи професионализам професора и ученика, довео је школу у сам врх на ранг листи Музичких школа Републике Српске.

Школске 2012/13 године у школу за основно музичко образовање је уписано око 380 ученика од седам до 16 година. У школи је запослено 38 радника.

Scroll To Top