Туризам

Туризам

Општина Источно Ново Сарајево налази се на изузетно повољном гео-стратешком положају за развој туризма. Главни коридор пута од Србије према мору, односно према Црној Гори,  пролази кроз општину. С обзиром да је то половина путне дионице од Србије према мору,  постоје предуслови да  туристи који иду према мору, одмарају на подручју општине и на тај начин развијају угоститељске и туристичке потенцијале.
У руралном дијелу општине на регионалном путу Источно Сарајево – Јахорина се налазе предјели који имају огроман потенцијал за развој еколошког, сеоског и спортског туризма. Село Тврдимићи са околином се налази на надморској висини од 1000 до 1200 м и представља ваздушну бању са изграђеном сеоском инфраструктуром. Околина села је прекривена мјешавином четинарске и листопадне шуме и веома погодује за развој туризма бициклизам, планинарење, сакупљање љековитог биља и др.
Атрактивност се посебно огледа у близини села, за непуних 10 мин из центра града може да се ужива у планинском амбијенту.

Гранични положај општине са Градом Сарајевом је посебно примамљив за инвестиције у смјештајне капацитете. Туристи који долазе на одмор у Сарајево или на Јахорину често одаберу нашу општину за смјештај.

Схваћајући значај гео-стратешког положаја општине за развој туризма поједини инвеститори већ су изградили низ мотела који могу прихватити одговарајући број гостију који планирају да преноће на подручју општине. Тренутно је у току изградња и првог хотела на подручју општине који ће употпунити туристичку понуду и смјештајне капацитете.

Број угоститељских објеката сваки дан је све већи а нарочито оних који нуде етно садржај и храну која је традиционална за ово подручје.

Scroll To Top