Борис Попић са Пала, члан Шаховског клуба „Славија“ побједник је првог меморијалног шаховског турнира, који је посвећен команданту јединице Војске Републике Српске „Бели вукови“ Срђану Кнежевићу, а који је отворен јуче у Тврдимићима у општини Источно Ново Сарајево.

Шаховски турнир, за који су се пријавила 22 најбоља играча са подручја општина Источног Сарајева и Рогатице, организовао је Шаховски клуб „Славија“ из Источног Сарајева.

Директор Клуба Јово Јањић рекао је да се турнир играо у девет кола по швајцарском систему, а темпо игре је десет минута по играчу.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић, који је отворио турнир, рекао је новинарима да на излетишту, на којем је лани подигнут споменик легендарном команданту који је свирепо убијен прије 21 годину, грађани могу да упражњавају различите спортске, умјетничке, културне и друге активности.

Учесник турнира Радован Росић рекао је да се шахисти „Славије“ радо и често друже са колегама широм Републике Српске.

Први меморијални турнир „Срђан Кнежевић – Бели вук“ подржали су Општинска управа Источно Ново Сарајево, Печењара „Станковић“ и Међународна организација „World Vision“.

Срђан Кнежевић убијен је у августу 1998. године испред улаза у зграду у којој је становао у центру Пала, а његове убице никада нису пронађене.

У вријеме убиства, Кнежевић је био замјеник начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.