Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић поводом Свјетског дана обољелих од мултипле склерозе данас је уприличио заједничко дружење са представницима Удружења „Мултипла склероза“ Сарајевско-романијске регије, а све са циљем да се скрене пажња јавности на проблеме ових пацијената и побољшање квалитета њиховог живота.

Представници Удружења и руководство Општинске управе данашње дружење започели су на локацији Трга Републике Србије, те обишли канцеларију у новоизграђеној спортској дворани а која ће удружењу бити уступљена за рад.

„Желимо овом Удружењу да пружимо подршку и укажемо им да су они дио овога друштва, наше општине и да су уважени. Одлучили смо се да им додијелимо канцеларију, како би се могли окупљати и одакле би кретали са својим активностима“, рекао је Катић.

Катић истиче да ће Општинска управа сносити све финансијске трошкове канцеларије, те повећати издвајања за функционисање овог Удружења.

Предсједник Удружења Наташа Томић изразила је велику захвалност Општинској управи Источно Ново Сарајево, на челу са начелником Катићем, на уступљеној канцеларији и на помоћи која им је пружена.

„Неизмјерно смо захвални Општини Источно Ново Сарајево која нам је изашла у сусрет, а посебно што су нас све изненадили данашњим дружењем поводом Свјетског дана обиљежавања мултипле склерозе. Коначно смо осјетили тренутак да нисмо сами и да је неко ту уз нас“, истакла је Томићева.

Свјетски дан мултипле склерозе – 30. мај, обиљежава се широм свијета да би се помогло у рјешавању глобалног проблема обољелих правовременим почетком лијечења одмах након дијагностиковања болести, јер се раним почетком лијечења остварују најбољи резултати за пацијенте. Циљ обиљежавања Свјетског дана мултипле склерозе је повезивање људи, група и организација у покрет на међународном нивоу који учествовањем у догађајима и активностима подижу свијест о мултиплој склерози као глобалном проблему.