Општинску управу Источно Ново Сарајево данас је посјетио министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, гдје се састао и разговарао са начелником општине Јованом Катићем и замјеником  Александром Костовићем.

На одржаном састанку било је ријечи о програмима које Министарство спроводи, како у овој тако и у претходним годинама.

Министар Петричевић је истакао да је циљ Министарства да се упозна са привредном активности у свим локалним заједницама, као и да привредницима пружи сву неопходну помоћ.

“Циљ нам је да кроз подршку коју спроводимо континуирано трећу годину, прије свега у набавци савремене опреме у прерађивачкој индустрији, упознамо наше привреднике са оним што радимо”, рекао је Петричевић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да је Министарство привреде и предузетништва у протеклих неколико година активно помагало привредне субјекте на подручју наше локалне заједнице. Он је додао да је грађевинарство најразвијенији сектор привреде у Источном Новом Сарајеву, те да ова област има потенцијал да се и даље развија.

“Ми смо локална заједница са највећим бројем отворених предузетничких радњи по глави становника и сваке године биљежимо повећање броја занатских радњи које могу аплицирати на пројекте које Министарство расписује”, истакао је Катић.

Министар Петричевић заједно са начелником Катићем, у оквиру данашње посјете, обишао је и производне погоне фабрика “Бобограф” и “Т – factory”.

Божо Бобић, директор компаније “Бобограф”, која се бави дигиталним комуникацијама и тренутно запошљава 44 радника, изразио је наду да ће уз помоћ Министарства привреде и предузетништва добити опрему неопходну за излазак на инострано тржиште, чиме би се отворила нова радна мјеста у овој фирми.