Општинску управу Источно Ново Сарајево данас је први пут званично посјетио министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић, гдје се састао и разговарао са начелником општине Јованом Катићем, предсједником Скупштине општине Ведраном Јованчићем и замјеником начелника Александром Костовићем.

На састанку је било ријеч о пројектима који су релизовани у прошлој години, чија је вриједост преко милион ковертибилних марака.

Начелник Катић упознао је министра Чубриловића о пројектима које спроводи Општинска управа за које је потребно око 2,5 милиона КМ. Он је навео да се већ почиње са реализацијом пројекта реконструкције улице поред Основне школе „Свети Сава“ вриједности 300.000 КМ.

Такође, један од пројеката је и изградња саобраћајнице Јована Рашковића као и уређење излетишта Тврдимићи, а све са циљем да се од тог локалитета направи будући туристички бисер наше локалне заједнице.

„Ово треба да буде примјер локалним заједницама како заједнички можемо да функционишемо и дођемо до пројеката који су пријеко потребни становницима Источног Новог Сарајева“, рекао је Катић.

Министар Чубриловић истако је да ће Влада, као и Министраство саобраћаја и веза подржати све пројекте који су од значаја за грађане Источног Новог Сарајева али и града Источно Сарајево.  Он је додао да је ово по броју становника најбрже растућа локална заједница у Републици Српској и истакао да је охрабрујући податак да се сваке године све више дјеце уписује у локалну школу.

„Било је задовољство посјетити ову општину и чути како руководство размишља о њеном развоју“, навео је Чубриловић и изразио наду да ће успјети поновљени јавни огласи и да ће се са грађевинском сезоном кренути у реализацију свих планираних пројеката.