Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, данас је у просторијама Општинске управе потписао уговоре о стипендирању са 20 студената, од укупно 120 са подручја наше општине који су остварили право на стипендије.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, преостали студенти ће о термину потписивања уговора бити благовремено обавијештени.

Начелник Катић је рекао да ће Општинска управа додијелити стипендије студентима у износу од по 120 КМ за 10 мјесеци у академској 2021/22 години, а за стипендије и стручне радове општина ће из буџета издвојити око 160.000 КМ.

„Надам се да ће стипендије студентима бити од помоћи да растарети буџете њихових родитеља али за све њихове основне активности током студирања“, рекао  је Катић.

Он каже да је обавеза локалне заједнице да награђује највриједније и најбоље и изразио наду да ће студенти имати дозу патриотизма, те остати у овој локалној заједници и допринијети њеном и развоју града и Републике Српске.

Такође, Матична библиотека Источно Сарајево обезбиједила је бесплатну годишњу чланарину за најуспјешније студенте са подручја наше локалне заједнице, а чланске карте данас им је уручила библиотекар Љиљана Кнежевић.