Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић поводом Свјетског дана обољелих од мултипла склерозе сутра, 01. јуна уприличиће заједничко дружење са представницима Удружења „Мултипла склероза“ Сарајевско-романијске регије, а све са циљем да се скрене пажња јавности на проблеме ових пацијената и побољшање квалитета њиховог живота.

Окупљање представника Удружења и руководства Општинске управе заказано је за 11,00 часова на локацији Трга Републике Србије, након чега је планиран обилазак канцеларије у новоизграђеној спортској дворани, а која ће удружењу бити уступљена на коришћење.

Након обиласка канцеларије предвиђен је заједнички ручак и дружење на излетишту Тврдимићи, који ће бити одлична прилика за разговар о могућностима локалне заједнице у рјешавању проблема чланова овог удружења.

Обиљежавањем Свјетског дана обољелих од мултипла склерозе, како у нашој општини, тако и широм свијета скреће се пажња на ову озбиљну болест и неопходност лијечења обољелих. Људска дужност друштва је да уради највише што може да унаприједи квалитет живота својих суграђана којима је угрожено здравље и да њиховим породицама олакша свакодневни живот.