Поводом Међународног дана даривања књига, начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, посјетио је данас ЈУ Средњу школу „28. јуни“ и са представницима Савјета ученика и руководством ове школе разговарао о раду и потребама ученика, те поклонио сет лектира за средње школе чиме је скромно обогаћен фонд школске библиотеке.

„Образовани и начитани млади људи чине стуб сваког успјешног друштва, због чега је наша дужност улагати у њихово образовање и стварати могућности да се развијају и напредују“, рекао је Катић.

Он је додао да је Општина Источно Ново Сарајево препознала образовање као један од кључних стубова развоја општине, те да ће у Стратегији развоја општине за период 2021 – 2030. година управо образовање бити примарни стуб развоја локалне заједнице.

„У наредном периоду трудићемо се, ослушкујући жеље и потребе образовног система и његових корисника, да допринесемо идеји Источног Новог Сарајева као центар младости, образовања и најпожељнијег мјесто за живот у земљи“, поручио је Катић.