У склопу пројекта изградње излетиша Тврдимићи дана, 15. новембра 2019. године, извршена је набавка теренских бицикала за потребе грађана који посјећују ово излетиште. Овим пројектом планирано је да се бицикла, са доласком прољећа, издају грађанима Источног Сарајева на коришћење.

Бицикла су предвиђена за вожњу по природи (брдски терен), модерног дизајна од поузданог произвођача. Биће могућа и вожња бицикала у околини насеља Тврдимићи, гдје постоје путеви и стазе у дужини од 10 км на атрактивном терену, који ће сигурно привући пажњу грађана љубитеља природе, спорта и рекреације.

Такође, за љубитеље адреналинских спортова набављења је вјештачка стијена, која ће на истој локацији бити доступна од прољећа сљедеће године када ће се извршити њено монтирање. У плану је и одржавање часова алпинизма за ученике основне и средње школе, као и за друге заинтересоване грађане општине и града Источно Сарајево, који би вољели да се опробају у овом спорту.

Још један нови садржај на поменутој локацији је и планинарска стаза за шетање која полази од Ловачког дома до ивице кањона Касиндолског потока у дужини од 3 км, гдје  је планирана и изградња видиковац над самим кањоном. Поменута стаза свакако ће бити маркирана и обезбијеђена адекватним путоказима. Завршетком основне стазе за шетање, у плану је и да се гребеном кањона направи продужетак стазе, која ће бити кружна и предвиђена за планинаре у укупној дужини од 6 км.

Излетиште Тврдимићи, уз фудбалско игралиште са вјештачком травом које се тренутно гради, овим је добило своје нове садржаје који ће сигурно привући грађане и омогућити им да уживају у амбијенту који им нуди излетиште.