Поштовани суграђани,

Општинска управа Источно Ново Сарајево ове године ће по први пут организовати културно-забавну манифестацију под називом „Љето у Источном Новом Сарајеву“.

Манифестација је замишљена тако да створи што више културно-забавног садржаја за наше суграђане, али и посјетиоце из других општина/градова.

Сви важнији догађаји, који ће бити планирани програмом ове манифестације, одржаваће се на локацији новоизграђеног Трга Републике Србије.

Руководство Општинске управе посебно је програмом манифестације предвидјело „Љетно кино за дјецу“, гдје ће малишани имати прилику да на отвореном простору, путем ЛЕД дисплеја који је инсталиран на спортској дворани, у вечерњим часовима погледају неке од актуелних цртаних филмова.

Идеја љетног кина у нашој локалној заједници у пуном капацитету ће заживјети наредне године, након што буде завршени комплетни радови на изградњи зграде Ректората и Музичке академије у Источном Новом Сарајеву.

Наиме, планирано је уређење и проширење постојећег амфитеатра у парку „Сунце“, окренутог ка паркингу, а на објекту Ректората извршиће се постављање адекватног платна путем којег ће се вршити пројекције филмова.

Вјерујемо да ће овакав вид гледања филмова под звјезданим небом постати традиција у нашој општини, а пројекције ће бити прилагођене за све старосне доби и љубитеље квалитетног филмског програма.

Иако су планови боравка на отвореном и у друштву још увијек неизвјесни, наша намјера је да свакодневницу освјежимо лијепим и позитивним догађајима, те ће сви планирани садржаји бити организовани у складу са мјерама и препорукама надлежних институција.

У наредном периоду путем званичног веб-сајта и Фејсбук странице Општине информисаћемо јавност о датуму почетка манифестације, као и о комплетном плану и програму исте.

С поштовањем,

НАЧЕЛНИК

Јован Катић