У Културном центру Источно Ново Сарајево синоћ је одржана хуманитарна приредба под називом „Да васкрсне добро у нама“, за помоћ дјеци са потешкоћама у развоју.

На приредби, у препуној сали Културног центра, наступила су дјеца из предшколских установа „Маца“, „Машин свијет“, „Патријарх Павле“, „Нова радост“, Удружење омладине и родитеља „Вратите нам осмијех“, као и хор и оркестар Основне музичке школе Источно Ново Сарајево.

Приредбу су организовали Удружење омладине и родитеља „Вратите нам осмијех“ у сарадњи са Српском православном црквеном општином новосарајевском и Школом за основно музичко образовање Источно Сарајево.

Предсједник Удружења „Вратите нам осмијех“ Зденка Марић истакла је да дјеца са потешкоћама у развоју заслужују подршку свакодневно, а не само један дан, те подсјетила да већ неколико година организују овакве приредбе и да су људи показивали хуманост.

„Прикупљена средства биће усмјерена или директно дјеци са потешкоћама у развоју, уколико нам се обрати неко од наших чланова, или на активности које организујемо за њих“, додала је она.

Марићева је истакла да се на овај начин најмлађи суграђани уче да буду добри људи.

Протонамјесник Бојан Зекић, старјешина црквене општине Источно Ново Сарајево, подјестио је да се манифестација увијек одржава уз највећи хришћански празник Васкрс, за који су везани лијепи обичаји, а један од њих је даривање и пружање помоћи ближњима.

Посјетиоци приредбе су могли да дају прилог у донаторску кутију која је била постављена на улазу у Културни центар.

Извор: СРНА