У сали Културног центра Источно Ново Сарајево, синоћ је одржана свечана академија поводом Спасовдана – крсне славе и Дана општине Источно Ново Сарајево.

На синошњој свечаној академији уручена су признања најзаслужнијим институцијама и појединцима за развој ове локалне заједнице.

Повеља општине додијељена је Општинској борачкој организацији и грађевинском предузећу “Аквамонтмерц”.

Општинска плакета додијељена је Полицијској станици Источно Ново Сарајево, која се посљедњих година у више наврата доказала као један од основних стубова који подржава развој и обезбјеђује локалну заједницу.

Плакете су добили истакнути културни радник и оснивач “Форум театра” Витомир Митрић, новинар и портпарол Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске Дејан Керлета, као и наставник географије Драган Уљаревић, који стручним, педагошким и хуманим приступом у раду доприноси образовању и васпитању младих.

Керлета је захвалио одборницима који су на свечаној сједници Скупштине општине једногласно донијели одлуку о признањима, истичући да га додјељена плакета обавезује да да што већи допринос на промоцији општине.

Свечаној академији присуствовали су и представници институција Републике Српске, БиХ, академске заједнице, те привредног, јавног и културног живота.