Четрнаеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 01. августа 2022. године и на њој је разматрано 14 тачака дневног реда.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево данас су једногласно усвојили Стратегију развоја општине Источно Ново Сарајево за период 2022 – 2028. године.

Након одржане сједнице начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, рекао је да је Стратегија документ који трасира пут општине Источно Ново Сарајево за период важења Стратегије развоја.

„Опредијељени смо да велики број циљева које смо предвидјели овом стратегијом и реализујемо, јер је управо она полазна основа за израду свих наредних буџета општине, као и свих оних пројеката који ће се финансирати од стране Општинске управе, или других извора финансирања“, рекао је начелник Катић.

Он је истакао да ће Општинска управа и даље настојати да иде путем развоја, те да постане једна од најпожељнијих локалних заједница у Републици Српској, а самим приливом становништва у нашу општину показујемо да смо близу тог циља.

Одборници су усвојили и Одлуку којом се утврђује обавеза обезбјеђења милион КМ у општинском буџету за наредну годину за изградњу дјечијег вртића на подручју наше локалне заједнице.

„У буџету за ову годину предвиђено је финансирање изградње вртића у износу од милион КМ, док је његова пројектна вриједност око два милиона КМ. Будући да је ријеч о вишегодишњем пројекту који неће бити реализован током ове године, овом одлуком су се стекли услови за расписивање јавне набавке за избор извођача изградње вртића, како би средином наредне године он био и завршен”, навео је начелник Катић.

На дневном реду данас се нашао и Извјештај о раду и Извјештај о пословању, те програм рада и финансијски план ЈЗУ Дом здравља Источно Сарајево за 2022. годину, који није наишао на подршку одборника Скупштине општине.

На четрнаестом скупштинском засједању одборници су усвојили и Информацију о водоснабдијевању и снабдијевању електричном енергијом на подручју општине Источно Ново Сарајево за протеклу годину.