Друга редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 03. фебруара 2021. године и на њој је разматрано 11 тачака дневног реда.

На другом скупштинском засједању одборници су усвојили Приједлог одлуке о приступању изради Стратегије развоја општине Источно Ново Сарајево за период 2021. до 2030. година.

Начелник општине Јован Катић нагласио да је ово један стратешки и можда најбитнији документ који ова Скупштина усваја и који ће да одреди циљеве развоја наше општине.

“У наредном периоду ћемо формирати тим који ће се бавити привредном, друштвеном инфраструктуром, развојем и јавним услугама, инфраструктуром и животном средином, те дефинисати стратешки правац развоја општине до 2030. године”, рекао је Катић.

Катић је истакао да су на данашњем Скупштинском засједању одборници усвојили и приједлог Одлуке о висини пореске стопе пореза на непокретност за 2021. годину.

“Имајући у виду изазове са којима су се грађани сусрели у протеклој години пандемије, пореска стопа није увећана, те остаје на истом нивоу као протекле године, 0,10 одсто иако су сусједне општине знатно повећале ту стопу”, рекао је начелник Катић.

Скупштина општине Источно Ново Сарајево на данашњој сједници није изабрала одборнике за Скупштину града Источно Сарајево јер од Централне изборне комисије БиХ није добила овјерене кандидатске листе. Ова тачка скинута је са дневног реда Скупштине јер нису испуњени технички услови за избор одборника.