Двадесет трећа редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 30. јуна 2023. године и на њој је разматрано 8 тачака Дневног реда.

Одброници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су Одлуку о давању сагласности за Пројекат реконструкције котловнице предузећа „Топлане–ИНС“ Источно Ново Сарајево.

Скупштина општине је дала сагласност Топланама да у сарадњи са предузећем „Сарајево-гас“ а.д. Источно Сарајево изврши реконструкцију котловнице, а у оквиру пројекта гaсификације источног дијела Републике Српске.

Начелниик општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да је реконструкција котловнице „Топлана“ изузетно важна, те да мазут није еколошки прихватљив и да ће реконструкцијом котловнице главни енергент постати гас.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево именовали су данас Ненада Ћука за новог вршиоца дужности директора Дома здравља Источно Сарајево, умјесто досадашњег Николе Ашанина, који је поднио оставку.

Ћук је раније обављао функцију замјеника директора Републичке управе цивилне заштите.

На данашњој сједници усвојена је и информација о водоснабдијевању и снабдијевању електричном енергијом на подручју општине Источно Ново Сарајево за прошлу годину.