Тридесет четврта редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 04. фебруара 2020. године и на њој је разматрано 14 тачака дневног реда.

На тридесет четвртом скупштинском засједању одборници су усвојили приједлог Одлуке о приступању изради измјене Регулационог плана „Чича“. Наведени обухват је површине од cca 26,02 ha, и представља урбани дио општине Источно Ново Сарајево, који је већим дијелом изграђен у складу са важећим спроведбеним документима просторног уређења. Како је дошло до немогућности даљег имплементирања Плана, потребно је преиспитати просторну организацију Плана, а уколико се укаже потреба извршити и неопходне измјене истог, чиме би се омогућио даљи континуитет урбанизације градског језгра.

Одборници су једногласно усвојили и приједлог Одлуке о именовању Савјета плана за израду измјене Регулационог плана „Чича“. Савјет плана именује се ради укупног праћења израде докумената просторног уређења, вођења јавне расправе  и усаглашавања ставова и интереса зависно од потребе, обима и врсте документа.

На приједлог начелника општине Љубише Ћосића, одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас и измјене Одлуке о одређивању радног времена занатско-предузетничких и трговинских објеката на подручју наше општине. Овом Одлуком радно вријеме занатско – предузетничких и трговинских објеката, нерадним даном, односно недјељом, прописује се у времену од 08.00 до 14.00 часова.

Скупштина општине усвојила је данас Одлуку о условима и начину давања у закуп 29 пословних простора у спортско-пословном центру у изградњи, у оквиру којег је и спортска дворана.

Начелник општине Љубиша Ћосић, рекао је да пословни простори нису довршени, те да је формирана комисија која је утврдила колико је још средстава потребно уложити да би добили употребну дозволу.

“Комисија је утврдила различите износе за 29 пословних простора, појединачно по метру квадратном. Желимо да подстакнемо сва правна и физичка лица да се пријаве и одлуче за дјелатност којом желе да се баве. Сва уложена средства биће враћена у оквиру 30 одсто мјесечне закупнине у периоду од 10 година, колико ће бити остављена могућност за закуп простора уз могућност поновног продужења”, рекао је Ћосић након сједнице.

Такође, одборници су једногласно усвојили и приједлог Програма општине Источно Ново Сарајево под називом „Паметан град за период 2020-2023. година“.