Шеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 08јула 2021. године и на њој је разматрано 16 тачака дневног реда.

На шестом скупштинском засједању одборници су усвојили Закључак о расподјели кредитних средстава по Одлуци о кредитном задужењу града Источно Сарајево. Овим закључком тражи се преусмјеравање средстава за изградњу објекта новог вртића у „Центру 3“. Средства од 300.000 КМ, Град Источно Сарајево раније је намијенио завршетку објекта галерије Кућански.

„Сматрамо да је у овом тренутку потребније да поменута средства преусмјеримо у изградњу вртића који требамо градити у оквиру регулационог плана Центар 3. Ту имамо подршку кабинета предсједника РС јер је за ову намјену издвојено 200.000 KМ. С ових 300.000 КМ и средствима која ће издвојити Општинска управа, у наредних годину дана имаћемо нови вртић који ће се налазити поред вјештачког језера“, рекао је начелник општине Јован Kатић.

Општинска управа обезбиједила је локацију, а у наредних 10 до 15 дана биће завршен и пројекат, након чега ће услиједити избор извођача радова, па би радови могли почети већ у августу.

„Пројектом је планиран објекат за 120 дјеце, али ће предвидјети и доградњу у будућности када се појави потреба за боравком већег броја дјеце“, додаје начелник Катић.

На данашњој сједници досадашњи директор Kултурног Центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић поново је изабран за руководиоца ове установе.