У Источном Новом Сарајеву данас је отворен Први међународни „Осмомартовски женски турнир у шаху“ који организује Шаховски клуб „Славија“, а на којем ће учешће узети 16 шахисткиња из Србије, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније, Молдавије и БиХ.

Осмомартовски турнир отворила је и први потез извела, посланик у Народној скупштини Републике Српске и директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац.

Кулашинац је истакла да ће такмичарке имати прилику да у наредним данима покажу своје умијеће у овој древној игри, те да је ово одлична прилика за дружење и упознавање.

Директор Шаховског клуба “Славија” Јово Јањић нагласио је да ће турнир бити рејтингован од Свјетске шаховске федерације /ФИДЕ/, а игра се по швајцарском систему, седам кола.

Јањић је захвалио Општинској управи Источно Ново Сарајево, која је обезбиједила потребна новчана средства за реализацију турнира, као и за подршку Министарства породице, омладине и спорта Српске и других спонзора.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Општинској управи Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић истакао је да наша локална заједница редовно подржава активности које спроводи Шаховски клуб “Славија”.

Шаховски турнир одржава се у мотелу “Топаловић” у Источном Новом Сарајеву, а затварање је планирано за суботу, 7. марта, у 15.00 часова.

Овим путем позивамо све љубитеље шаховске игре да у наредна два дана посматрају турнир.