У Источном Новом Сарајеву данас је отворен 20. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе, који је ове године посвећен књижевном дјелу Даре Секулић.

Фестивал су свечано и симболично отворили представници општина Источно Ново Сарајево и Власотинце, Продукције “Форум театар” Источно Сарајево и пјесник Тоде Николетић.

Данас су начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и директор Културног центра Власотинце Бранислав Катић потписали Меморандум о сарадњи у области културе, који укључује и оснивање новог фестивала “Поетски дани Даре Секулић”.

Идеја о оснивању нове манифестације потекла је од директора “Форум театра” Витомира Митрића и начелника општине Источно Ново Сарајево Јована Катића.

Нова манифестација требало би да буде одржана од 12. до 15. априла наредне године у Источном Сарајеву и Власотинцу у организацији “Форум театра”, Матичне библиотеке Источно Сарајево, Културног центра Источно Ново Сарајево и Културног центра Власотинце.

Такође, током данашњег сусрета договорено је и објављивање конкурса поезије за дјецу и младе под називом “Дарови поезије”, који је тематски посвећен Дари Секулић и који ће бити отворен до 16. септембра 2022. године.

“Ово је још један свечан дан за Источно Ново Сарајево, јер отварамо јубиларни 20. фестивал поезије за дјецу и младе, а на ову церемонију дошли су нам и драги гости из општине Власотинце, са којима смо договорили лијепу сарадњу на културном плану, а повезала нас је наша велика пјесникиња Дара Секулић“, рекао је Катић.

Фестивал поезије за дјецу и младе подржали су Министарство просвјете и културе у Влади Републике Српске и општина Источно Ново Сарајево. Генерални медијски спонзори су РТРС и Новинска агенција Републике Српске СРНА.

Комплетан програм овогодишњег Међународног фестивала поезије за дјецу и младе, можете пронаћи на линку овдје.