У просторијама Општинске управе Источно Ново Сарајево данас је уприличено потписивање уговора са одабраним корисницима пластеника.  Ради се о Пројекту који се бави пластеничком производњом, путем којег су додијељена 34 пластеника за грађане општине Источно Ново Сарајево.

Овај пројекат Општинска управа Источно Ново Сарајево спороводи у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС – Јединица за координацију пољопривредних пројеката Бања Лука.

Укупна вриједност Пројекта је у износу од 66.528,00 КМ. Општинска управа овај Пројекат финансира са 50 %, што износи 33.264,00 КМ, док су средства одобрена уз помоћ Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у износу од 40%, а остатак у износу од 10 одсто суфинансирају сами корисници пластеника. Путем овог пројекта значајно је умањена цијена пластеника по кориснику, чиме су издвојена мања средства у односу на раније године, док је остварен много већи резултат него раније. Ове године је додијељен највећи број пластеника уз мање издвојених средстава.

Општинска управа пружа пуну подршку пластеничкој производњи на територији наше локалне заједнице. Овај Пројекат је до сада највећи захваљујући подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, које је обезбиједило додатна средства. Даље намјере Општине и Министарства су да повежу међусобно саме произвођаче и откупљиваче и уз квалитетну едукацију омогуће пласман производа на тржиште.