Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и предсједник Удружења за помоћ у ванредним околностима “WOLF” Фоча Ненад Иконић, потписали су данас споразум о сарадњи.

Начелник Катић истиче да потписани Споразум има за циљ узајамну помоћ и сарадњу Општине Источно Ново Сарајево и Удружења.

„Општинска управа је ту да пружи одређену подршку за само функционисање Удружења, а чланови Удружења да дају своју подршку и помоћ у свим оним ситуацијама и недаћама у којима се нађу становници наше локалне заједнице, а у гдје институције не могу благовремено да реагују“, рекао је Катић.

Катић наводи да поред дијела спашавања становника, у неком наредном периоду потребно је сачинити протокол како би чланови Удружења могли да учествују на свим манифестацијама и хуманитарним акцијама, а које су у организацији Општине.

„Такође, нашу сарадњу планирамо проширити и кроз један образовни дио, гдје заједнички желимо да организујемо обуку за још додатним бројем спасилаца и инструктора, како би смо подигли ниво људи који у датом тренутку могу да пруже помоћ нашим становницима“, рекао је Катић.

Предсједник Удружења Ненад Иконић, захвалио је начелнику на пријему као и на указаном повјерењу, те истакао да Удружење броји 80 чланова који су обучени за све врсте спасавања, од хеликоптерског, до активности на води и под водом.

Сама чињеница да је здравство Републике Српске и цијеле регије преоптерећено, ми смо дошли до идеје да наша два возила једно санитетско и једно теренско уступимо на кориштење општини тако да имају пуну подршку спасилачке службе”, рекао је Иконић.