Уговор о реконструкцији објекта за потребе Ректората Универзитета у Источном Сарајеву и Музичке академије данас су потписали ректор Универзитета Милан Кулић и Зоран Попић, директор фирме “Грађење” Пале.

Вриједност реконструкције будуће зграде ректората Универзитета и Музичке академије у Источном Сарајеву, које је обезбиједила Влада Републике Српске износи 9.348.776,00 КМ.

Општина Источно Ново Сарајево заједно са Градом Источно Сарајево, финансирала је израду пројектне документације, уступила земљиште вриједности скоро 90.000,00 КМ за изградњу, те ће сносити трошкове ренте и уређења за зграду Ректората и Музичке академије вриједности преко 800.000,00 КМ.

Начелник Катић истиче да ће завршетком планираних радова, наша општина добити једне од најљепших и најмодернијих јавних објеката, који ће додатно уљепшати улицу Стефана Немање.

„Захвалност за реализацију ових историјских пројеката дугујемо Влади Републике Српске и премијеру Радовану Вишковићу, који су обезбиједили средства у износу преко 20 милиона КМ за основну школу, студентски дом и зграду Ректората, Музичке академије и концертну дворану, српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, на чију иницијативу су реализовали овако значајни пројекти, те ректору Милану Кулићу на сарадњи“, поручио је Катић.

Он је нагласио да је општина Источно Ново Сарајево јединствена у региону јер се у њој у једном тренутку граде зграде обданишта, основне школе, ректората, једне високообразовне установе и студентског дома, на шта становници Источног Новог Сарајева требају бити поносни.

“Данас, након двије године и свих неопходних процедура, куповине зграда, израде пројектне документације и компликованог закона о јавним набавкама, ипак смо успјели уз напор свих нас, а посебно Владе Републике Српске”, рекао је Ћосић и додао да се овом реконструкцијом завршава циклус улагања у високо образовање у Источном Сарајеву, за шта је издвојено више од 20 милиона КМ.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић очекује да ће реконструкцијом бити створени још бољи услови за развој и напредак Универзитета.

“Надам се да ћемо у предвиђеном року, а то је 10 мјесеци од увођења у радове, завршити овај дио грађевинских радова и почети се бавити опремањем зграде ректората и да уселимо у нову зграду”, навео је Кулић.

Директор фирме “Грађење” Зоран Попић рекао је да је процедура јавне набавке успјешно окончана иако је трајала мјесец дана дуже од предвиђеног рока, те да очекује да реконструкција крене у наредних мјесец дана.