У Источном Сарајеву јуче је озваничен почетак радова на санацији дијела регионалног пута дужине 1,5 километара, чија је укупна вриједност 400.000 КМ.

Вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић изразио је задовољство што  присуствује званичном почетку радова, за које се очекује да ће бити окончани за 90 радних дана.

Он је навео да је ово једна од инвестиција “Путева Републике Српске” на подручју Источног Сарајева, те напоменуо да се ради и реконструкција пута Тријангла-Јасик.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић навео је да је ријеч о рехабилитација пута у насељу Миљевићи, цијелом дужином Улице војводе Момчила Ђујића.

“Веома смо захвални предузећу `Путеви Републике Српске` и директору Нешићу, те Влади Републике Српске за реализацију овог пројекта који смо кандидовали и који нам је веома лако одобрен. Након спроведених процедура сигуран сам да ће посао бити завршен у року, будући да су `Романијапутеви` реномирано предузеће”, рекао је Ћосић.

Он је појаснио да је ријеч о изузетно фреквентној саобраћајници која, практично, од изградње није реконструисана.

“Ово ће много значинити на становнике насеља Миљевићи, Петровићи, Станојевићи, те све људе који гравитирају овом подручју. Нама је значајно то што ћемо тиме потпуно модернизовати саобраћајнице које пролазе кроз општину Источно Ново Сарајево”, рекао је Ћосић.

Он је додао да ће општина Источно Ново Сарајево ускоро окончати тендерску процедуру за изградњу дијела тротоара вриједног око 65.000 КМ и постављање 44 стуба нове ЛЕД расвјете, за шта ће бити извојено око 100.000 КМ из локалног буџета.

Директор предузећа “Романијапутеви” Мирко Пандуревић изјавио је да очекује да ће за 90 радних дана бити завршен посао јер ово предузеће има довољно механизације и људства.

“То је реалан и оптималан рок и надамо се да неће бити невремена или сличних појава које би нас омеле у реализацији”, додао је Пандуревић.

Извор: СРНА