Свјетски дан вода обиљежава се сваког 22. марта већ двадесет и осму годину заредом с циљем подизања свијести и скретања глобалне пажње на значај и важност воде, те промовисање одрживог кориштења водних ресурса.

Тема Свјетског дана вода 2021.године је вредновање воде. Вриједност воде је много већа од цијене – вода има огромну и комплексну вриједност за наша домаћинства, храну, културу, здравство, образовање, економију и интегритет нашег природног окружења.

Живот човјека немогућ је без воде и због тога од непроцјењиве је важности заштита воде као ресурса од којег зависи и опстанак човјечанства. Јер, вода је живот!

Наша општина изузетно је богата водним ресурсима, стога је најважнији задатак нашег друштва да сачувамо обновљиве изворе квалитетне воде за будуће генерације, а то се може постићи само кроз очување животне средине, смањење загађења и рационално кориштење воде.

Комунално предузеће „Водовод и канализација“ Источно Сарајево и ове године расписало је Позив за учешће на ликовном конкурсу поводом обиљежавања Свјетског дана вода.

Због одлуке Института за јавно здравство Републике Српске и препоручених епидемиолошких мјера због глобалне пандемије вируса корона, ове године Свјетски дан вода, обиљежавају на мало другачији начин него ранијих година. Како нису у могућности посјетити школе и вртиће и тако обиљежити овај важан датум, руководство предузећа је донијело одлуку да награди најљепше цртеже који су приспјели на тему „Зашто нам је вода важна?“.