Данас је у просторијама Општинске управе Источно Ново Сарајево уприличено потписивање Уговора о стипендирању ученика Средње школе “28. јун” из Источног Новог Сарајева за обављање практичне наставе у реномираној компанији “Фолксваген” д.о.о. Сарајево у Вогошћи.

Састанку су присуствовали родитељи будућих полазника практичне наставе, директор Средње школе „28.јуни“, Борис Брајовић са сарадницима, директор удружења “Прогрес”, Елвир Чаушевић и начелник Одјељења за општу управу, Биљана Лаловић.

Том приликом су потписани Уговори са девет ученика другог разреда Средње школе “28. јун”, смјер – техничар електронике, који ће и ове године наставити да похађају практични дио наставе у фабрици “Фолксваген” д.о.о. Сарајево у Вогошћи.

Ученици ће током трајања практичне наставе примати стимулативну стипендију у износу од по 150 КМ мјесечно, а пракса ће се обављати уз стриктно поштовање епидемиолошких мјера.

По четири ученичке стипендије ће финансирати Удружење “Прогрес” из Сарајева заједно са партнерима и Општина Источно Ново Сарајево, док ће једну стипендију обезбиједити сама компанија “Фолксваген” д.о.о. Сарајево.

Превоз ученика, који ће обављати практичну наставу, и ове године обезбиједиће Општина Источно Ново Сарајево.