Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да је постављање кровне конструкције на новој спортској дворани у завршној фази, те да би ускоро требало да почне покривање овог објекта.

“Наш план је да дворану затворимо до краја године како би почетком наредне несметано наставили унутрашње радове. Тим темпом дворана би дефинитивно била отворена сљедеће године”, рекао је Ћосић новинарима.

Он је додао да се спољним затварањем спортске дворане, чију градњу је са два милиона КМ подржала Влада Републике Српске, стварају услови да Трг “Србија” буде у потпуности завршен.

Ћосић је најавио да ће у наредних 15 до 20 дана бити потпуно завршени спољашни радови на згради позоришта, те да ће ускоро бити расписан тендер за опремање.

“Мислим да не постоји локална заједница у Републици Српској која се развија интензитетом као што је случај са Источним Новим Сарајевом. Ово су капитални пројекти који укупно вриједе више од 10 милиона КМ и то није лако за једну малу локалну заједницу, али је најбитније да нам добро иде”, истакао је Ћосић.

Извор: СРНА