Хуманитарна акција „Тројка из блока“ коју организује хуманитарна организација „Срби за Србе“, одржаће се у недјељу, 27. августа са почетком у 19:00 часова, на кошаркашком терену у парку „Гаврило Принцип“.

Пројекат „Тројка из блока“ је спортско хуманитарни догађај који за циљ има прикупљање средстава за потребе социјално угрожених вишечланих породица. Турниром „Тројка из блока“ спороводе се акције, кроз спортске манифестације брзог шутирања тројки у Србији, Републици Српској и широм свијета. Овај вид спортске манифестације окупља младе људе, познате личности из свијета спорта, културе и музике, као и велики број спонзора и добротвора који финансијски подржавају реализацију предвиђених циљева.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“, покренула је овај пројекат увидјевши чињеницу да велики број дјеце из вишечланих породица живи у тешким материјалним условима и оскудјева у најосновнијим хигијенским потребама. У плану је да се овај спортско – хуманитарни пројекат одржи у сваком већем граду гдје живе људи добре воље, који ће кроз конкретан допринос помоћи побољшању услова живота из социјално угрожених породица.

Општина Источно Ново Сарајево је препознала важност и значај хуманитарне акције „Тројка из блока“, те ће и ове године подржати поменуту акцију.

21.08.2017.!!!