Ministar za izbjegla i raseljena lica u Savjetu ministara Miloš Lučić, danas je boravio u posjeti Opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo, gdje se sastao i razgovarao sa načelnikom opštine Jovanom Katićem.

Na održanom sastanku rečeno je da će radovi na izgradnji dvije zgrade na području naše opštine, u koje će biti smještena izbjegla i raseljena lica iz kolektivnih centara i alternativnih smještaja biti završena do sljedeće godine.

Ministar Lučić nakon održanog sastanka rekao je da vrijednost te dvije stambene zgrade oko 2.600.000 KM.

On je naglasio da osim dvije zgrade ovo Ministarstvo na području Istočnog Novog Sarajeva trenutno učestvuje u još tri projekta, od kojih se dva odnose na izgradnju i sanaciju crkava Svete Angeline Srpske u Tilavi i Svetog Varnave na Vranješu, u vrijednosti oko 35.000 KM.

Takođe, ministar je poručio da će Ministarstvo u saradnji sa lokalnim zajednicama u narednom periodu raditi na rješavanju pitanja za sva lica koja nemaju svoj krov nad glavom.

Načelnik Katić je rekao da je Lučića informisao o tome da je završena tenderska procedura za izvođenje radova na saobraćajnici na Tešanovom brdu, što zajednički finansiraju opština Istočno Novo Sarajevo (78.000 KM) i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica (30.000 KM).