Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, danas je sa saradnicima boravio u posjeti novoizgrađenom Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ u Foči, a domaćin posjete bila je direktor vrtića Slađana Vladičić.

Osnovni cilj posjete, pored obilaska objekta novootvorenog vrtića, jeste i razmjena iskustava i primjera dobre prakse, koje rukovodstvo opštine želi primjeniti i na naš budući vrtić u Centru 3.

Objekat vrtića koji je Opština Foča izgradila u naselju Donje Polje, otvoren je u decembru 2020. godine, raspolaže sa blizu 2.000 kvadratnih metara korisne površine i trenutno je najbolji i najsavremenije opremljen objekat ove vrste u zemlji i regionu, informisala je prisutne Vladičićeva.

 

Načelnik Katić odazvao se pozivu načelnika Opštine Foča Milana Vukadinovića, te danas sa svojim saradnicima, posjetio Opštinsku upravu i razgovarao sa prvim čovjekom ove opštine.

Ovom prilikom bilo je riječi o radu Opštinske uprave i problemima sa kojima se susreću, razmijeni mišljenja, projektima kao i izazovima.

Opštine Istočno Novo Sarajevo i Foča spadaju u razvijene lokalne zajednice u Republici Srpskoj, te imaju mnoštvo ideja za razmjenu na obostranu korist i ovakvi sastanci su odličan vid saradnje, zaključeno je tokom posjete.