Druga redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je danas, 03. februara 2021. godine i na njoj je razmatrano 11 tačaka dnevnog reda.

Na drugom skupštinskom zasjedanju odbornici su usvojili Prijedlog odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja opštine Istočno Novo Sarajevo za period 2021. do 2030. godina.

Načelnik opštine Jovan Katić naglasio da je ovo jedan strateški i možda najbitniji dokument koji ova Skupština usvaja i koji će da odredi ciljeve razvoja naše opštine.

“U narednom periodu ćemo formirati tim koji će se baviti privrednom, društvenom infrastrukturom, razvojem i javnim uslugama, infrastrukturom i životnom sredinom, te definisati strateški pravac razvoja opštine do 2030. godine”, rekao je Katić.

Katić je istakao da su na današnjem Skupštinskom zasjedanju odbornici usvojili i prijedlog Odluke o visini poreske stope poreza na nepokretnost za 2021. godinu.

“Imajući u vidu izazove sa kojima su se građani susreli u protekloj godini pandemije, poreska stopa nije uvećana, te ostaje na istom nivou kao protekle godine, 0,10 odsto iako su susjedne opštine znatno povećale tu stopu”, rekao je načelnik Katić.

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici nije izabrala odbornike za Skupštinu grada Istočno Sarajevo jer od Centralne izborne komisije BiH nije dobila ovjerene kandidatske liste. Ova tačka skinuta je sa dnevnog reda Skupštine jer nisu ispunjeni tehnički uslovi za izbor odbornika.