Prva sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je danas, 11. januara 2021. godine i na njoj je razmatrano 12 tačaka dnevnog reda.

Na održanoj konstitutivnoj sjednici izabrano je rukovodstvo lokalnog parlamenta i načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo.

Skupštinu opštine čini 19 odbornika, od kojih skupštinsku većinu čini devet odbornika SNSD-a, te po jedan odbornik Stranke za naš grad, Demosa i Ujedinjene Srpske, dok su u opoziciji tri odbornika SDS-a i četiri DNS-a.

Na današnjoj sjednici za načelnike Odjeljenja za finansije i budžet izabran je Slaviša Vlačo, Odjeljenja komunalne policije Miloš Pandurević, Odjeljenja za prostorno uređenje i komunalno-stambene poslove Aleksandra Milović, Odjeljenja opšte uprave Vanja Kapor i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Đokanović. Za sekretar Skupštine opštine izabrana je Radmila Tuševljak.

Načelnik opštine Jovan Katić u svom uvodnom izlaganju najavio je projekte koje Opštinska uprava treba da realizuje.

“Pred nama je velika odgovornost prema građanima koji su nam pružili podršku da u naredne četiri godine vodimo opštinu Istočno Novo Sarajevo. Vjerujem u svoj tim koji smo danas izabrali bez podrške opozicije i vjerujem da ćemo u narednim godinama stvoriti što bolje uslove za život i ostanak građana na ovim prostorima”, rekao je Katić nakon održane sjednice.

On je naglasio da će još intenzivnije raditi na realizaciji velikog broja investicija koje su pokrenute u proteklih osam godina, kako bi ispunili obećanje koje su dali građanima tokom izbornog procesa.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Vedran Jovančić izrazio je nadu da će sa odbornicima ostvariti dobru i konstruktivnu saradnju, te da će parlament donositi odluke i akte koji će biti u interesu razvoja ove lokalne zajednice i njenih stanovnika.

Za potpredsjednika Skupštine opštine na današnjoj sjednici izabrana je Nataša Bogdanović-Trifković.