Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, danas je potpisao ugovor o saradnji sa gospodinom Draganom Dakićem, predstavnikom Fondacije „Za porodicu“, kojim naša opština postaje ponosni član Ponosne porodice.

Ovim projektom će porodice sa troje i više djece, koje se prijave na Javni poziv, dobiti Ponosnu karticu i putem nje ostvariti popuste kod određenih pravnih lica i preduzetnika.

„Pozdravljamo inicijativu Fondacije „Za porodicu“ i raduje nas što ćemo zajedno ostvariti dodatnu pogodnost za višečlane porodice sa teritorije naše opštine. Ovo je još jedan u nizu koraka koje Opština Istočno Novo Sarajevo preduzima u cilju podrške pronatalitetnoj politici, uz želje da nam se djeca rađaju, žive, školuju i ostaju ovdje, zasnivajući svoje porodice i čineći naš grad ponosnim i srećnim“, poručio je Katić.

Dragan Dakić, predsjednik Fondacije rekao je da su današnjim potpisivanjem ugovora sa opštinom Istočno Novo Sarajevo ostvarili prvu saradnju u sarajevsko – romanijskoj regiji, čime su zaokružili cjelinu i uključili sve regije u Republici Srpskoj.

„Ovo je za nas posebno svečan trenutak, budući da je u junu godinu dana od početka naše priče i srećni smo razvojem projekta. Nakon današnjeg produktivnog sastanka, te stepena spremnosti na saradnju načelnika i njegovih saradnika, vjerujem da je pred nama veliki uspjeh u ovoj lokalnoj zajednici i radujem se narednim koracima saradnje“, istakao je Dakić.

Opštinska uprava Javni poziv raspisaće već polovinom ovog mjeseca, a dodjela kartica biće upriličena krajem jula.