U kabinetu načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo danas je potpisan Sporazum o nabavci sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Sporazum o nabavci sanitetskog vozila za hitne i mobilne intervencije, potpisali su načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovan Katić i načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović.

Potpisanim sporazumom definiše se zajedničko sufinansiranje nabavke sanitetskog vozila za hitne i mobilne invervencije, koje će se nabaviti u sklopu projekta „Jačanje zdravstvenih kapaciteta opštine Istočno Novo Sarajevo“. Pomenuti projekat je opštini Istočno Novo Sarajevo odobren iz sredstava Investiciono – razvojne banke RS, putem Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj za dodjelu sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja 2020/2021.

Nabavkom sanitetskog vozila će se poboljšati kvalitet usluge i unaprijediti kapaciteti Doma zdravlja Istočno Novo Sarajevo, što nam je posebno značajno u ovim uslovima dok traje globalna pandemija.