Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, održao je danas hitan sastanak povodom epidemiološke situacije na području naše lokalne zajednice.

Sastanku su prisustvovali direktorica Osnovne škole „Sveti Sava“ Danijela Mrda sa saradnicima, direktor JU Srednja škola „28.juni“ Boris Brajović, direktor Regionalnog centra  JZU „Instituta za javno zdravstvo“ Vlado Miovčić. Tema današnjeg sastanka je bila pogoršana epidemiološka situacija uzrokovana širenjem virusa Kovid –  19.

Učesnici sastanka su upoznati sa trenutnom epidemiološkom situacijom u našoj opštini, te da je neophodno donijeti restriktivnije mjere i mjere na sanaciji nepovoljne epidemiološke situacije.

Takođe, prenešena je informacija od strane JZU Dom zdravlja Istočno Sarajevo  i Regionalnog centra JZU „Instituta za javno zdravstvo“, o neophodnosti uvođenja dodatnih mjera kako bi se smanjili socijalni kontakti.

Nakon održanog sastanka zaključeno je da obje škole pređu na onlajn model održavanja nastave, u cilju zaštite zdravlja učenika i zaposlenih.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo uputio je Ministarstvu prosvjete i kulture RS urgenciju za nastavak privremene obustave nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, te obustavu nastave u Srednjoj školi “28. juni”, na period od 15.03. do 19.03.2021. godine.

Nadležno ministarstvo reagovalo je po hitnom postupku i Opštinskoj upravi dostavilo mišljenje u kojem je saglasno sa gore navedenim donesenim zaključkom.