U prostorijama Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu, danas je održan hitan sastanak povodom nepovoljne epidemiološke situacije u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Današnjem sastanku su prisustvovali načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovan Katić sa saradnicima, direktor Regionalnog centra „Instituta za javno zdravstvo“ u Istočnom Sarajevu, Vlado Miovčić, direktorica škole, Danijela Mrda sa saradnicima, predsjednik Školskog odbora, predstvanici Doma zdravlja i MUP-a. Tema održanog sastanka je bila upoznavanje sa epidemiološkom situacijom u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ uzrokovanom širenjem virusa Kovid – 19.

Predstvanici osnovne škole upoznali su prisutne sa trenutnom nepovoljnom epidemiološkom situacijom u školi, te izrazili bojazan da se redovna nastava neće moći održavati u narednom periodu. Svoju zabrinutost zbog širenja virusa Kovid – 19 na stanovnike naše opštine izrazio je i direktor Regionalnog centra.

Nakon održanog sastanka donesen je zaključak da se u periodu od 25.02. do 09.03.2021. godine privremeno obustavi nastavni proces, te se pređe na onlajn model odvijanja nastave, a sve u cilju zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo upitio je Ministarstvu prosvjete i kulture RS urgenciju za privremenu obustavu nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“. Nadležno ministarstvo reagovalo je po hitnom postupku i Opštinskoj upravi dostavilo mišljenje u kojem je saglasno sa gore navedenim donesenim zaključkom.