Poštovani sugrađani,

Opština Istočno Novo Sarajevo proslavlja krsnu slavu i Dan opštine, Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan, te vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovogodišnje Spasovdanske svečanosti.

Nažalost, ove godine zbog situacije koja se odnosi na ugroženost našeg društva prijetnjom korona virusa, nismo u mogućnosti da Spasovdan proslavimo onako kako je slavljen svih prethodnih godina.

Program ovogodišnjih Spasovdanskih svečanosti počinje sutra, 09. juna svečanim otvaranjem „Hercegovačke kuće“ u poslovnom dijelu novoizgrađene sportske dvorane.

U novizgrađenoj sportskoj dvorani od 09 do 16 časova, u organizaciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije biće organizovana velika akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Istoga dana svečana Spasovdanska akademija biće organizovana na otvorenom, na lokaciji Trga Republike Srbije sa početkom u 18,00 časova, nakon koje će biti upriličeno i svečano otvaranje novoizgrađene sportske dvorane.

Obilježavanje Spasovdana u četvrtak, 10. juna, počeće u 09,00 časova Svetom liturgijom u Hramu Sv. Velikomučenika Georgija u Miljevićima, nakon čega je predviđeno posluženje i slavska litija oko hrama.

Takođe, od 19,00 časova u foajeu pozorišta u Istočnom Novom Sarajevu planirano je i otvaranje izložbe fotografija „INSpiracija“ i dodijela nagrada autorima.

Isto veče zakazan je i koncert KUD-a „Slavija“ koji je planiran za 19,30 časova na Trgu Republike Srbije.

Slava nas obavezuju na privrženost i zahvalnost svakom stanovniku naše lokalne zajednice, uz želju da ove godine i sve naredne dane u idućim godinama dočekamo u zdravlju, sreći, ličnom i zajedničkom uspjehu. Dobrodošli!