ZANATSTVO

Na području opštine Istočno Novo Sarajevo razvijene su različite grane zanatstva. Zanatlije se bave sa preko 20 različitih zanatskih djelatnosti. Stanovnici opštine Istočno Novo Sarajevo potrebe za sitnim popravkama i drugim uslugama koje pružaju zanatlije mogu obezbijediti na svojoj opštini. Prisutan je visok kvalitet rada, radi se sa različitim materijalima, posebno su zastupljeni zanati koji se bave obradom drveta i metala, kao i automehaničarske djelatnosti.

Razvoj zanatstva na području opštine podstiče i opština Istočno Novo Sarajevo dodjelom nepovratnih novčanih sredstava svim zainteresovanim preduzetnicima koji odluče da se bave zanatskom djelatnošću. Kao rezultat takvog podsticaja u posljednje vrijeme otvoren je veći broj zanatskih radnji, a postojeće su proširile svoje kapacitete i usluge. Trenutno na području opštine egzistira 119 zanatskih radnji.

Namjera opštinske administracije je da posebno podržava ovaj vid preduzetništva i da njeguje i poboljšava dosadašnji stepen razvoja.

 • MAHAGONI d.o.o
  Adresa: Draže Mihajlovića 7
  Telefon: +387 (0)57 318 290
  e-mail: mahagoni@paleol.net
  web: http://www.mahagoni-is.net/
 • EDENGADREN d.o.o
  Adresa: Naselje Slobode 44
  Telefon:  +387 (0)57 343 302
  web: http://suncobrani.ba/